Salut mental pública i accessible

Torna a la pàgina principal

Per tot el que s'ha aconseguit

Els últims anys s’ha vist la importància de cuidar la nostra salut en tots els aspectes, també en l’emocional. Els malestars de la ciutadania s’han vist incrementats degut a la situació socioeconòmica i la incertesa, i han estat agreujats per la pandèmia, afectant també de manera molt especial a adolescents i joves.

Hem respost a aquesta realitat reforçant l’atenció a la salut mental especialitzada i contractant psicòlegs per atendre a adolescents i joves a nivell comarcal.

Per tot el que queda

Els tractaments en base a fàrmacs han de donar pasar a una atenció i acompanyament fet per professionals de la psicologia. Aquesta atenció, a més, no pot dependre dels diners que cadascú tinga, sinó que ha de ser universal des de la sanitat pública.

Per això, reforçarem l’atenció a la salut mental en l’atenció primària, garantint que hi haja professionals de psicologia en cada centre i cada consultori, perquè totes les persones comptem amb un psicòleg o psicòloga de capçalera en la sanitat pública. A més, potenciarem plans de salut mental amb professionals de la sanitat als instituts, per a començar a treballar i acompanyar a l’alumnat dels centres i previndre malestars en l’adolescència.

Per tot el que s'ha aconseguit i per tot el que queda